קוקטייל שרימפס

אנחנו עכשיו מכינים 6-5 יחידות שרימפס לכל סועד. מרתיחים מים עם מעט מלח ולימון, וחולטים את השרימפס המנוקים 3-2 דקות, לא יותר. מוציאים את השרימפס לקערה עם מי קרח, ולאחר שהתקררו לגמרי, מקלפים אותם ומסירים את החוט השחור.

בקערה מכינים תערובת של כף קטשופ, כף מיונז, כפית סויה, ½ כפית רוטב וורצ’סטר וכמה טיפות טבסקו או מעט פלפל חריף טחון, ומערבבים. אפשר גם להגיש עם רוטב איולי עם ג’ינג’ר קצוץ, כף רוטב וורצ’סטר ומעט סויה.

טובלים את השרימפס הקרים ברוטב, ואוכלים.   

קרפצ’ו שרימפס 

מסירים את הקליפה, מנקים גם את הקיבה באמצעות הסרת החוט השחור באמצע גב השרימפ, ושוטפים במים. כשהשרימפ יבש, פורסים בעדינות פרוסות אלכסוניות ברוחב ½ סנטימטר, מתבלים אותו במעט מלח ושמן זית, וזהו. לא רצוח  להוסיף יותר מדי טעמים ותבלינים כי טעמו של השרימפ הנא עדין מאין כמותו.   

שרימפס מטוגנים בפירורי לחם

התהליך זהה בדיוק להכנת שניצל, רק הזמנים קצרים יותר.

מנקים שרימפס מהקליפה ומהקיבה, טובלים בביצה טרופה, מצפים בפירורי לחם או פנקו, ומטגנים בשמן רותח דקה מכל צד. מוציאים ומגישים לצד קטשופ, מיונז או רוטב של קוקטייל שרימפס (ראו מתכון קודם).  

שרימפס עם תרד ערבי

קדימה, מנקים 10 יחידות שרימפס. פורסים אותן לרצועות של סנטימטר ללא הזנב. מוסיפים מעט מלח, 2 שיני שום קצוצות וכפית פלפל חריף טחון, ומערבבים.

שמים על מחבת לוהטת ממיסים 2 כפות חמאה, 2 כפות שמן זית ומיץ מלימון אחד, ונותנים לתערובת לרתוח. מוסיפים את התערובת של השרימפס למחבת, מערבבים היטב ומוסיפים חופן של עלי תרד ערבי או בקצ’וי (ניתן גם להשתמש בתרד רגיל) קרועים גס ביד. מקפיצים 3-2 דקות, ומגישים על צלחת לבנה רחבה מאוד.

Call Now Button
שינוי גודל גופנים